Google+


 

Masszi nem hajtja végre az ítéletet
Szcientológusokkal, az MSZP-vel és az SZDSZ-szel is együttműködött a Jobbik-elnök
2009. május 25. 00:00


Munkatársunktól


Nem hajtja végre a vele szemben hozott jogerős bírósági ítéletet Masszi Péter, a Jobbik V. kerületi elnöke, aki megsértette a Nemzet Kiadó Kft. szerzői jogait azzal, hogy jogosulatlanul adta ki munkatársaink egyes cikkeit. A bíróság kötelezte a belvárosi önkormányzatban korábban egyébként a szocialistákkal, a szabad demokratákkal és a szcientológiai egyház több tagjával is együttműködő Masszit, hogy fizesse meg a szerzői díjat és három országos napilapban jelentessen meg egy közleményt.

Mi újság, Terror Háza? – ezzel a címmel adott ki egy könyvet a Masszi Kiadó Kft. még 2003-ban, amelyben a Magyar Nemzet több munkatársának az írását is közölték. A Masszi Péter vezette vállalkozás nem kapott engedélyt a szerzői jogi védelem alá eső cikkek jogtulajdonosától, a Nemzet Kft.-től arra, hogy kiadja a cikkeket, ezért a Fővárosi Bíróságon beperelték az üzletembert. A bíróság azonnali intézkedésként megtiltotta a jogsértő kiadványok forgalmazását, majd első- és másodfokon is elmarasztalta a Masszi Kiadót. A jogerős ítélet szerint a Masszi Kiadó megsértette a Nemzet Kft. szerzői jogait. A bíróság kötelezte a céget, hogy fizesse meg a szerzői díjat, és a Masszi Kiadó saját költségén jelentessen meg egy, a tényeknek megfelelő közleményt a Népszabadságban, a Magyar Hírlapban és a Népszavában. Ehhez képest a Masszi Kiadó mind a mai napig nem tett eleget a jogerős ítélet kötelezésének, sőt az ellenük benyújtott inkasszót sem lehetett érvényesíteni, mert a vállalkozás cégjegyzékben megjelölt bankszámlája megszűnt.
Masszi Péter egyébként az V. kerületben politizál. Pályafutását az MDF-ben kezdte, majd 1994-ben az MDF, a Fidesz és a KDNP támogatásával lett képviselő. Később az általa alapított Fórum a Belvárosért Egyesület képviselőjeként folytatta munkáját, amelyhez 2000-ben csatlakozott három, a Fideszből kilépő politikus is (akik egyébként a szcientológus egyház követői), és innentől kezdve frakcióként működtek a testületben. A négy képviselő – amint azt a kerület akkori polgármesterétől, Karsai Károlytól megtudtuk – rendszeresen a szocialisták és a szabad demokraták mellett szavazott, sőt az egyesület együttműködési megállapodást is kötött a baloldallal, átállásuk miatt pedig a polgári oldal kisebbségbe került. Masszi 2002-ben is indult a helyhatósági választáson, ám nem szerzett mandátumot. Az ezt követő időszakban tevékenysége részben jogsértő kiadványok készítésében merült ki, ám a közelmúltban érdeklődése ismét a politika felé fordult. Azután, hogy évekig szorosan együttműködött a szcientológus egyház egyes tagjaival, majd a helyi MSZP és SZDSZ politikusaival, a Jobbik Magyarországért Mozgalomban találta meg a számítását. Masszi ma a Jobbik V. kerületi szervezetének az elnöke.
Az V. kerületben Masszi volt az elidegenítési bizottság elnöke. A lapunk birtokába került dokumentumok alapján elnöksége alatt több értékes belvárosi nem lakáscélú ingatlant is eladtak (az erről szóló végső döntést mindig az önkormányzati képviselő-testület hozta meg). Az üzlethelyiségek összesen több száz millió forintért történt értékesítése során többször is felbukkant egy Forin 2000 Kft. nevezetű cég is, amely a megszerzett ingatlanokat szinte kivétel nélkül egy éven belül továbbadta. A vállalkozás egyik ügyvezetője Simon Miklós volt. Ő az Iwiw.hu közösségi oldalon Masszi Péter ismerősei között van, és a Masszi család több tagjának is ismerőse.
A történtekről szerettük volna megkérdezni Masszi Pétert is, aki azonban hangsúlyozta, engedélye nélkül semmilyen cikk nem jelenhet meg róla a Magyar Nemzetben.

forrás: Magyar Nemzet