Warning: session_start(): open(/var/www/www/helysegek.hu/tmp//sess_porjj9o3i0p7o19h63ntvs18t7, O_RDWR) failed: Disc quota exceeded (69) in /var/www/www/helysegek.hu/www/main.php on line 22
Magyarország független politikai hírportálja
Google+
Masszi Péter másként


 

Csere irreális értéken

Csupán néhány méter választja el a BKV vezérigazgató-helyettesét a kelenföldi városközpontra pályázó liechtensteini társaság volt kft.-jének vezetőjétől. Regőczi Miklós egy házban lakik Masszi Péter egykori MDF-s majd Centrum párti politikussal, aki tavaly egy hónapig képviselte a külföldi társaságot.

A BKV vezérigazgató-helyettesének alsó szomszédját bízta meg frissen alapított cége vezetésével a kelenföldi városközpontra szemet vető társaság liechtensteini tulajdonosa. Regőczi Miklós kommunikációs és marketing vezérigazgató-helyettes négy, általa tulajdonolt, illetve irányított cégének is a Bajcsy-Zsilinszky út 16. alatt található a telephelye. A tavaly decemberben alapított Remi-Z Marketing Kft., illetve a Remi Projekt Kft. egyaránt a harmadik emeleti belvárosi lakásban működik, hasonlóan a Bicskei Közlekedési Kft. utódjához, a Közösségi Szolgáltató Kft.-hez, valamint az Ökopaletta Kft.-hez.

A BKV korábban arról tájékoztatta lapunkat, hogy a decemberben létrehozott cégeket "Regőczi Miklós magánemberként alapította, a két kft. tevékenységének nincsen köze a BKV Zrt.-hez, és a jövőben sem lesz". (Akkoriban azért tudakoltuk a vállalattól, lehet-e kapcsolat a cégek és értékesítésre szánt villamosgarázsok között, mert a BKV lapunk birtokába került üzleti terve 1,2 milliárd forintos bevétellel számolt egyetlen remiz eladásából.)
Pillanatnyilag nem tudható, a véletlennek köszönhető-e, hogy Regőczi második emeleti szomszédja, Masszi Péter, az alapító liechtensteini GP Realestate (GPR), valamint a Seychelle-szigeteken bejegyzett Boston Capital megbízásából a 2007 júliusában életre hívott Freedompalace Kft. (FP) ügyvezetője lett.

A liechtensteini cég az Estivo Kft.-nek köszönheti hírnevét, miután az Express Rt. megszerzésével tulajdonába került Bogdáni úti BKV-buszpályaudvarért a főváros cserébe a kelenföldi városközpontot és két Ráday utcai telket kínált fel a számára. A szerződést még nem írták alá, az értékaránytalanságra a fővárosi Fidesz-szervezet számos alkalommal felhívta a figyelmet.

Masszi egy hónapig sem maradt ügyvezető, mivel 2007 augusztusában az LSGI Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. megvásárolta a FP-t. Masszit Birger Strom váltotta, akiről megírtuk, hogy a hetvenhat egységből álló üzletközpont-hálózatot működtető francia multi SCC igazgató-elnökeként ismert.

Az 1994-ben az V. kerületi önkormányzat MDF-frakcióvezetőjeként dolgozó Masszi, aki 1992–94 között a Magyar Posta Rt. igazgatóságát is megjárta, majd a belvárosi vagyonkezelő részvénytársaság igazgatóságában kapott helyet, egy másik szálon is kapcsolódik a XVIII. kerületi Havanna lakótelepen fellelhető GPR-hez. A liechtensteini cégnek decemberben az Estivo üzletrészének megvásárlásán kívül volt még egy másik megnyilvánulása.
Megalapította a Szemi-Ingatlan Kft.-t Oláh Ferenc és a jeruzsálemi illetőségű Michaeli Shabtai ügyvezetésével. Masszi Péternek, aki az MDF után a Centrum színeiben próbált meg országgyűlési képviselő lenni, nem lehet ismeretlen Shabtai, tekintettel arra, hogy tavaly másfél hónapig együttesen jegyezték és birtokolták a 2003-ban alakított Conquistador Befektetés-elemző és Tanácsadó Kft.-t. A Conquistador előbb a Masszi Kiadó címén működött, majd Shabtai belépésekor átköltözött a Bajcsy-Zsilinszky utcába, Masszi lakhelyére.

Ami pedig Szemi-Ingatlan kezdetét illeti: decemberben a Lovag utca 5. szám alá jegyezték be, ahol a Magyarországi Cionista Szövetség és Zsidó Oktatási és Információs Központ Alapítvány (Szochnut) is működik. Úgy tudjuk, Shabtai csak postai küldeményeit címezteti ide, nem lakik az épületben. A Szemi az idén januárban új székhelyet választott, a Váci út 81.-et, ahol új tulajdonosa, a Deutsche Bank csoporthoz tartozó GTC Magyarország Ingatlanfejlesztő Zrt. székel.


Pályázat nélkül nem szabad
A Magyar Ingatlanszövetség azt javasolja, a főváros és Újbuda önkormányzata írjon ki pályázatot a kelenföldi városközpont telkeire. Mehrli Péter, a szövetség elnöke hangsúlyozta, a készülő ingatlancsere sem az etika, sem a nyílt piaci verseny követelményeinek nem felel meg. Az ingatlanszövetség kész közreműködni akár egy versenyeztetési eljárás lebonyolításában is. Az ingatlan-értékbecsléssel is foglalkozó elnök szerint legalább egymilliárd forintot ér az Estivo Kft.-nek a főváros által 552 millió forintért beszámítandó ingatlan. A MAISZ szerint semmilyen valós okkal nem magyarázható, hogy pályázaton kívül, elképesztően csekély értéken kerüljön új tulajdonoshoz.

forrás: Magyar Nemzet

eredeti:http://209.85.129.132/search?q=cache:bhZ9eG94I3gJ:www.magyarhirlap.hu/cikk.php%3Fcikk%3D150458+Masszi+Péter&cd=

10&hl=en&ct=clnk&gl=uk